403 Falun Gong beoefenaars uit Nanchang, provincie Jiangxi, dienden tussen mei en 16 juli 2015, een aanklacht in tegen Jiang Zemin

04-Oct-2015 (Minghui.org) Volgens een verzameling rapporten van de Minghui website, hebben tussen 24 mei en 9 juli 2015 in totaal 403 Falun Gong beoefenaars uit Nanchang, provincie Jiangxi, een aanklacht ingediend tegen Jiang Zemin. lees meer »

Tegen het einde van haar gevangenistermijn werd mevr. Han Zhongcui nog bedreigd met detentie in een hersenspoelcentrum

12-Sep-2015 (Minghui.org) Mevr. Han Zhongcui's drie jarige gevangenistermijn liep af eind juli 2015. Ambtenaren van de Gansu vrouwengevangenis hebben gedreigd haar naar een hersenspoelcentrum te brengen omdat ze haar geloof in Falun Gong weigerde op te geven. lees meer »

Voormalig regeringsambtenaar gearresteerd voor het kopen van Shen Yun kaartjes

03-Jul-2015 (Door een Minghui correspondent uit de provincie Sichuan, China.) Autoriteiten arresteerden mevrouw Zhang Linyue nadat ze probeerde een klassieke Chinese dansuitvoering te bekijken die door het communistische regime in China is verboden. lees meer »

Mijn persoonlijke ervaring van menselijke wreedheid en de dood van mijn dierbare familieleden

26-Oct-2014 (Minghui.org) Mijn naam is Li Yushu. Ik ben een beoefenaar van Falun Gong uit Daxing’anling, provincie Heilingjiang. Ik ben 65 jaar oud. Na 15 jaar vervolgd geweest te zijn in de handen van de Chinese Communistische Partij (CCP), ben ik veranderd van een gezond persoon in een fragiele oude vrouw overmand door gezondheidsproblemen. lees meer »

Onrechtmatig veroordeeld tot zeven jaar opsluiting na zes jaar dwangarbeid

10-Oct-2014 Door een Mingui.org correspondent uit Shandong. Mevrouw Yan Xiling, 56 jaar, uit Qingzhou in de provincie Shandong, verbleef zes jaar in een dwangarbeidskamp. Ze werd onlangs in het geheim opnieuw veroordeeld tot zeven jaar opsluiting en zit momenteel gevangen in de vrouwengevangenis van Jinan. lees meer »

Martelingskamp in China heeft een nieuwe naam gekregen

Masanjia vrouwenarbeidskamp zou gesloten zijn, maar het heeft simpelweg twee namen gekregen

16-Jul-2014 Door Carol Wickenkamp, Epoch Times. De martelverhalen die vanuit het Masanjia vrouwen werkkamp in het noordoosten van China kwamen, waren voor vele jaren een potente demonstratie van de mishandelingen door het landelijk dwangarbeidssysteem. De  schijnbare sluiting van Masanjia verleden jaar werd gezien als een hoopvol teken dat het systeem werd opgeheven, zoals de overheid beloofd had. lees meer »

Mevrouw Jian Chengrong, 74 jaar oud, gearresteerd en gefolterd

16-Jan-2014 [Minghui.org] In de namiddag van 9 september 2013 brak de lokale politie van Shiling, Chengdu in de provincie Sichuan in bij de 74-jarige Falun Gong beoefenaar, mevrouw Jian Chengrong. Ze beweerden dat het huis van mevr. Jian het hoofdkwartier was van lokale Falun Gong beoefenaars en stuurden er ongeveer 20 politiemensen op af om het huis van de oudere vrouw overhoop te halen. lees meer »

Geïntensiveerde vervolging in Luzhou

02-Sep-2013 (Minghui.org) Op 7 juni 2013 werden vijf Falun Gong beoefenaars illegaal gearresteerd nadat ze dvd’s over de Shen Yun dans show hadden uitgedeeld op een markt in het dorp Baihe in het gebied Naxi. Ze werden door de politie van het dorp Baihe opgesloten in het detentiecentrum van Luzhou en werden niet toegestaan bezoek te ontvangen van hun families. De vervolging in de stad Luzhou werd recentelijk geïntensiveerd en de volgende beoefenaars werden er gearresteerd. lees meer »

Zestien medische professionals vervolgd in vrouwengevangenis van Beijing

28-Jul-2013 (Minghui.org) Volgens onvolledige statistieken werden er tussen 2000 en 2013 zestien vrouwelijke Falun Gong beoefenaars met een medisch beroep, waaronder artsen en verpleegsters, vastgehouden en vervolgd in de vrouwengevangenis van Beijing. lees meer »

Minstens 28 leerkrachten en studenten vervolgd in vrouwengevangenis in Beijing

06-Jul-2013 (Minghui.org) Lesgeven is een beroep dat altijd hoog aangeschreven stond in de traditionele Chinese cultuur. Echter, sinds 2000 zijn al minstens 25 leerkrachten en 3 studenten vastgehouden in de vrouwengevangenis van Beijing. Onder hen zijn universitaire professoren en leraressen van alle leeftijden en vakgebieden. Hun misdaad? Standvastig geloof in Falun Gong, een vreedzame spirituele praktijk gebaseerd op de principes waarachtigheid, mededogen, verdraagzaamheid. lees meer »

TOPIC: VROUWELIJKE SLACHTOFFERS (BEKIJK ARCHIEFLIJST)